De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Steun de werf

Wat is een museumwerf zonder vrienden van de werf?

In 2003 heeft de toenmalige eigenaar, de heer C.A. Meerman, voor het symbolische bedrag van €1 de werf overgedragen aan de gemeente Middelburg. Zo heeft de gemeente een historisch monument in Arnemuiden in beheer gekregen: een werkende museumwerf! Een museumwerf, die de maritieme geschiedenis rondom de scheepsbouw in Zeeland levend houdt. Een museumwerf, die onderdak biedt aan behoudsstichtingen en de gelegenheid biedt tot scheepstimmerwerk en scheepsonderhoud van klassieke platbodems. En een museumwerf die uitgaven van relevante maritiem-historische boeken ondersteunt (lees meer link naar pagina Museumwerf / de werkende werf).

Voor een bedrag van minimaal € 15,- kunt u zich opgeven als donateur van de St. Historische Scheepswerf C.A. Meerman. Of u maakt tenminste € 15,- (meer mag ook) over op rekeningnummer IBAN NL47 RABO 0128 0608 40 (BIC RABONL2U)  ten name van St. Historische Scheepswerf C.A. Meerman, Arnemuiden,  onder vermelding van donatie Vriend van de Werf en uw naam, adres, woonplaats en e-mailgegevens. U steunt hiermee een prachtig monument op maritiem gebied, op een historische locatie in de provincie Zeeland: in Arnemuiden.

Kom eens langs tijdens openingstijden op woensdag- of zaterdagmiddag. U kunt zich dan als vriend van de werf aanmelden door de papieren aanmeldingskaart in te vullen en af te geven bij de kaartverkoop. Vul het onderstaande formulier in als u liever gebeld wilt worden.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.