De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Gornaet weer op de werf

Op dinsdag 27 mei werd de jachthoogaars Gornaet door transportbedrijf Wielemaker op de werf afgeleverd. Het schip is na vijftig jaar weer terug op de werf waar het in 1963 door Cees Meerman werd gebouwd. Het heeft in die tijd door heel Europa gezworven, van de Middellandse Zee tot aan Noord Duitsland en Denemarken. Het schip is opgesteld tussen de helling en het brandkot, en is een aanwinst voor de bezoekers van de werf, die nu een echte hoogaars weer “van kiel tot kloot” kunnen bekijken.

De Gornaet is in slechte conditie, maar met de eigenaar is afgesproken dat hij het schip zal onderhouden en de komende jaren stap voor stap restaureren. 

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.